Hvordan ta knekken på hodepinen!
Svært ofte møter jeg pasienter som selv om de har hatt plager i årevis - aldri har prøvd noen behandling. Noen har prøvd fysioterapi (ofte massasje/nåler eller øvelser) men kun et par ganger og "uten effekt". De fleste sverger til medisiner, med dårlig eller kun kortvarig resultat. Det er spesielt ofte hodepine pasienter som passer denne beskrivelsen, uten at jeg verken vet eller har gjort opp en mening om hvorfor ennå.
Botox kan lamme hodepinen, men er ikke det første du bør prøve


Poenget er, at selv om de har hodepine opptil flere ganger i uken, så har de aldri prøvd ut behandling på "ordentlig" er min erfaring. De aller fleste kan hjelpes. Dette er enten du har hodepine 2 ganger i året og synes det er plagsomt-eller 2 x om dagen og ikke plages mye av det ...;)

Mobilisering av nakken er effektivt!

Forskning viser gode resultat:
Når det gjelder forebyggende behandling av cervicogen hodepine er det dokumentasjon for at både manipulasjon og øvelser (lavintensitets utholdenhetstrening) er bedre både på kort og lang sikt enn ingen behandling. Det er også dokumentasjon for at spinal manipulasjon er mer effektivt på kort sikt sammenlignet med massasje og placebo.
Spinal manipulasjon kan ta "knekken" på din hodepine

Leddmanipulasjon av kiropraktor på bla annet migrene pasienter viste at dette er like effektivt som den mest brukte medisinen amitriptylin (2004)

Hvorfor dette ikke er mer kjent er uvisst for meg. Men uten å ha sikre vitenskapelige kort på hånden er det min erfaring klinisk at de aller fleste som oppsøker meg som kiropraktor ikke har prøvd annet enn smertestillende piller. 
Studien jeg sikter til over viser et nokså langt forhandlingsforløp med 2 behandlinger ukentlig opp mot 14 behandlinger. Erfaringsmessig stemmer nok antallet, men dette er over lang tid vel og merke-og det viktigste av alt: din hodepine forsvinner langt tidligere i behandlingsforløpet. Dette er motiverende for deg som pasient, for hverdagen blir bedre etter noen få behandlinger-og ikke først ved slutten.

Hva er så moralen med dette blogg innlegget: jo, å gjøre det mer kjent at spinal manipulasjon hos kiropraktor hjelper mot hodepine, og at hvis du ikke har prøvd dette så bør du absolutt bør prøve. Det er effektivt (også konstandsmessig), ufarlig og uten bivirkninger. For å sitere en kjent hockeyspiller W Gretzky: 

“You miss one hundred percent of the shots you don't take.” Med andre ord, vil du prøve å bli bedre så må du...prøve...

En rask impuls med aktivatoren over leddene fører til økt leddspill (=bevegelse)

Hvis du tror du har prøvd behandling eller ikke er sikker-kontakt meg og beskriv hva du har gjennomgått så skal jeg gi et svar. 


Ønsker du se forskninger som er gjort selv kan du begynne 
her: http://www.manuellterapi.no/default.aspx?nid=147'

Les mer om hodepine og behandling av hodepine her:(trykk på linker)
* Migrene
* Migrenesymptomer
* Migrenebehandling
* Spenningshodepine
* Cervikogen hodepine